نگهداری از ذخایر ژنتیکی یک هزار گونه گیاهی در باغ کشاورزی لاهیجان
رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان از نگهداری افزون بر یکهزار گونه گیاهی و درختی به عنوان ذخایر ژنتیکی ( ژرم پلاسم ) اعم از بومی و غیر بومی برای مطالعات و تحقیقات علمی در این ایستگاه خبر داد.
محمد نقی پاداشت افزود: درحال حاضر ۲۰۰گونه و ژنوتیپ انواع درختان میوه که بیشتر از گونه های بومی نظیر گلابی محلی یا خوج ، ازگیل محلی و ازگیل ژاپنی ، گوجه سبز و زالزالک، انواع مرکبات، ۲۲۰گونه درختان و درختچه های زینتی و دارویی بومی و غیر بومی ، ۱۳۰گونه و ژنوتیپ گیاهان زینتی درگلخانه ها (غیر بومی)، ۹ گونه انواع بامبو در سطح چهار هکتار و تعدادی از انواع گیاهان پیازی و گیاهان علفی دایمی و یکساله بومی و وحشی به عنوان ذخایر ژنتیکی ( ژرم پلاسم ) برای مطالعات و پژوهشهای علمی در این ایستگاه تحقیقاتی نگهداری می شوند.
وی خاطرنشان کرد: این باغ درسال ۱۳۰۶به عنوان نخستین ایستگاه تحقیقات کشاورزی شمال کشور با وسعت ۵۴هکتار تاسیس شد که ابتدا موسسه مرکزی چای یا موسسه چایکاری به آن اطلاق می شد و مطالعات روی چای و بامبو به عنوان محصولات جدید وارداتی صورت می گرفت که بعدها پژوهش روی سایر محصولات کشاورزی مانند برنج ، سبزی و صیفی ، انواع درختان میوه و گیاهان زینتی نیز در دستور کار قرار گرفت .
وی اظهارداشت: مطالعات روی گیاهان بومی جهت کاربرد آنها به محصول جدید زینتی با تصویب طرح های تحقیقاتی از سال ۱۳۷۸در ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان آغاز شد و تاکنون فعالیت های خوبی در این زمینه صورت گرفته است .
پاداشت ، با اشاره به اجرای طرح های تحقیقاتی ازدیاد برخی از گیاهان زینتی در این ایستگاه ، یادآورشد: تاکنون ۲۶ طرح تحقیقاتی و ۵۵پایان نامه تحصیلات تکمیلی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی (گل و گیاهان زینتی) لاهیجان اجرا شده است.
وی پروژه های تحقیقاتی روی ضایعات کشاورزی جهت تهیه انواع کمپوست و ورمی کمپوست برای کاربردی کردن آن در تولید محصولات گلخانه ای و همچنین گیاهان بومی (اعم از زینتی و درختان میوه) را از مهمترین فعالیتهای پژوهشی این ایستگاه تحقیقاتی در ۱۵ سال اخیر دانست.
وی گفت: در این ایستگاه تحقیقاتی مجموعه ای از گونه های محلی نظیر گلابی های محلی (خوج) ، ازگیل ، گوجه سبز ، ازگیل ژاپنی و تمشک برای پژوهشهای کاربردی نگهداری می شوند و از طرفی در اقدامی جدید ارقام مختلف تمشک و بلوبری وارداتی و همچنین گیاهان دارویی و پرورش گیاه به روش آکواپونیک در دستور کار قرار گرفته است.
رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی ( گل و گیاهان زینتی) لاهیجان ، بهسازی زیرساخت ها مانند برق ، گاز و آب این ایستگاه را برای تکمیل برنامه ها و طرح های تحقیقاتی و بهره برداری بهینه ضروری دانست.
ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان از جمله مراکز علمی و پژوهشی زیر مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان بشمار می رود .
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰